Welcome to my blog : )

Pls dont hesitate to leave a comment
any request do email me at
mnzxbru@gmail.com

Monday, July 5, 2010

Santai Fishing

Sedang bersantai sambil menunggu ikan yang diharap untuk dinaikkan dan dinikmati pada waktu malam.
Memancing pada waktu petang adalah yang paling favorite bagi Kaki pancing. Ini disebabkan, pada waktu petang, senang untuk mereka bersantai sambil minum teh dan terus menikmati angin yang nyaman dan melihat keindahan suasana ikan bernyanyi dan menari di dalam air. Jelas sekali semasa saya mengambil gambar nie, ikan senentiasa melompat dari permukaan air kerana ikan itu dlm keadaan gembira kerana keadaan petang adalah Santai untuk kaki pancing

Monday, June 28, 2010

Tasek Merimbun


Tasek Merimbun adalah Tasek yg terbesar di Brunei. Dan tasek ini juga mempunya kisah lagenda yang tersendiri iaitu seekor labi labi bertapa dan menjadi sebuah pulau. Sayangnya Pulau Legenda tu tidak dapat dipamerkan disebabkan tiada access untuk sampai ke Pulau itu. Akan tetapi Tasek ini mempunyai ikan yang banyak. Dan tidak lupa Buaya pun turut juga menghuni Tasek ini. Menurut Puak Dusun yang telah menghuni sejak berabad abad lamanya, tasek ini di ada penunggunggunya dan kadangkala ianya boleh menjelma sebagai manusia ataupun binatang, untuk menjaga kesejahteraan Tasek ini.

Thursday, February 25, 2010

Sungai Danau
Sungai Danau merupakan sungai yang amat Popular untuk Kaki pancing. Terutama pemancing tebing. Ini kerana Ikan Selungsong Seringkali didapti melompat lompat pada waktu air pasang. Jelas sekali apa bila kita mengumban umpan seperti Udang Hidup $1 - 8ekor, belum lagi umpan tu menyacah air, The selungsong tu dah melompat and Menungapnya. Kalau Pakai Umpan Cacing, malam hari kan dapat. Kalau pakai Ikan Tamban paksa menunggu 15 - 21 Mins.

Friday, May 1, 2009

WW1 and WW2


Tuesday, January 27, 2009

Saturday, January 10, 2009

Banjir


Kumbang Pasang 09-01-09 21:03

Few Car broke down, kan samsing testuck plg :p

Wednesday, December 3, 2008

Lupa Turn




Saturday, October 18, 2008

Wednesday, October 8, 2008

Tuesday, September 30, 2008

Aidilfitri

Berbilang puak hidup bersama,
Bersopan-santun amatlah mesra,
Tak kira bangsa juga agama,
Aidilfitri disambut dengan gembira.

pandu cermat perlahan-lahan
insyaAllah, selamat diperjalanan
hidup tentu banyak kesalahan
sempena raya kita bermaafan.

sungai disusur sehari-hari,
dalam gelap menangkap ikan,
aku menyusun sepuluh jari,
salah dan silap harap maafkan

Ditujukan kpd semua yang menyinggah di Blog ini. Dan dioakan Semoga Raya anda pada tahun ini akan lebih happening dari tahun tahun yang sudah ;)